AJTS en Corona

bijgewerkt op 19 juni 2020

In het grijze kader kunt u zien wat er doorgaat en wat niet (vanwege Corona)*

CURSUSSEN die DOORGAAN:
Zomerworkshop gr 5/6 en 7/8 in Amsterdam van za 4 t/m ma 6 juli
Filmklassen in Amsterdam van za 4 t/m di 7 juli (in kleine groepen)
Zomerweek 10-12 jaar in Amstelveen van ma 6 t/m do 9 juli 
Zomerweek 10-12 jaar in Amstelveen van wo 12 t/m za 15 augustus
Alle cursussen 8-20 jaar na de zomervakantie (12+ in kleine groepen)

AFGELAST vanwege het niet kunnen uitvoeren van de richtlijnen: 
Zomerweek 15-20 jaar in Amstelveen van di 11 t/m za 15 augustus 
Zomerkamp 12-15 jaar in Gendringen van ma 10 t/m za 15 augustus*

* Via de verschillende media is deze week naar voren gekomen dat zomerkampen volgens het ministerie onder strikte voorwaarden doorgang mogen vinden.
Er gloorde, door dit nieuws, wat hoop aan de horizon… Toch moeten wij jullie -met pijn in het hart- vertellen dat ons kamp niet door kan gaan.

Het was een zeer moeilijke beslissing voor ons en realiseren ons goed de teleurstelling die dat heeft gegeven. Om een weloverwogen keuze te maken is de afgelopen week door ons team nauwkeurig onderzoek gedaan naar mogelijke scenario’s om het kamp op een leuke en vooral veilige manier te organiseren. We hebben de beschikbare protocollen uitgebreid geanalyseerd.
De uitkomst hiervan is dat het organisatorisch een te grote uitdaging is om ook binnen de huidige richtlijnen een gezellig zomerkamp te opereren. Volgens het zomerkampprotocol moeten jongeren boven de 12 jaar 1,5 meter afstand houden buiten de zomerkampactiviteiten en moeten deze zo veel mogelijk in de buitenlucht plaatsvinden. Deelnemers worden in kleinere groepen ingedeeld en moeten tijdens het gehele kamp in hun eigen zogenoemde ‘kampbubbel’ blijven. Activiteiten als koken en avondspellen moeten wél met 1,5 meter, maar dat is op onze locatie niet haalbaar. Bij slecht weer moeten we naar binnen en ook daar kunnen we de 1,5 meter niet waarborgen.

We zijn niet alleen geneigd maar ook verplicht tot voorzichtig handelen, zowel t.o.v. de leerlingen als onze 5 medewerkers, die het moeten leiden. We willen iedereen bedanken voor de reeds geleverde inzet en voorwerk en de bemoedigende reacties die we hebben ontvangen. Die hebben ons geweldig gesteund tijdens dit uitdagende proces. We hopen dat iedereen evenzo een fijne zomer heeft en hopen dat we in 2021 weer een geweldig kamp kunnen organiseren.